/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

marți, 11 martie 2008

Se schimba subiectele de BAC 2008?

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei Zvetlana Preoteasa a anuntat ca propunerile de subiecte pentru Bacalaureat vor fi modificate. Preoteasa a admis ca subiectele propuse sunt prea dificile, dupa ce prezentarea subiectelor la sfarsitul lunii trecute a fost urmata de o serie de petitii trimise de elevi, inclusiv pe Internet. Un consilier al Ministrului Educatiei a nuantat insa declaratiile secretarului de stat, sustinand ca presiunile elevilor nu ar avea nimic de-a face cu modificarea subiectelor propuse.

Sesizari de la profesori

"Si eu in acest week-end am primit foarte multe sesizari de la profesorii nostri din tara, de la profesorii care pregatesc elevi pentru olimpiade si toata lumea mi-a atras atentia ca subiectele au un grad destul de mare de dificultate", a declarat Zvetlana Preoteasa pentru BBC, citata de Rador.

Zvetlana Preoteasa a explicat ca subiectele nu au fost facute la minister, ci "in colaborare cu ministerul, au fost profesori din tara, care sunt profesori cu gradul I, care au lucrat la aceste subiecte".

Reprezentanta ministerului Educatiei a declarat ca cei de la Centrul National de Evaluare au termen pana saptamana viitoare sa verifice inca o data aceste subiecte, "sa vada care este gradul de dificultate... iar gradul de dificultate sa fie foarte mult scazut".

Subiecte pentru elevii de top

Referindu-se la subiectele la matematica, secretarul de stat in ministerul Educatiei a explicat ca foarte multi profesori din tara, specialisti pe domeniul lor, au spus ca "la matematica subiectele se pot compara cu cele pentru clasele foarte bune, nu as spune pentru olimpiada, nu as spune asa ceva, dar pentru elevi care intr-adevar doresc sa isi faca o cariera in matematica".

Intrebata de ce profesorii au considerat necesar sa faca niste subiecte cu un grad de dificultate foarte ridicat, Zvetlana Preoteasa a raspuns: "Noi, romanii, intotdeauna dorim sa demonstram ca suntem foarte capabili si suntem foarte destepti si asteptam sa vada vecinul cat de frumosi si de destepti suntem noi".

Ministerul nuanteaza declaratiile secretarului de stat

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educatiei, a explicat insa pentru HotNews.ro ca toate observatiile legate de subiectele la Bacalaureat vor fi luate in considerare si ca posibilele modificari nu sunt urmare a protestelor elevilor.

Consilierul ministrului Educatiei a precizat ca in perioada 1 - 31 martie, cand subiectele se afla in dezbatere publica, oricine poate face observatii legate de subiectele la BAC iar cele argumentate vor fi luate in considerare. Forma finala a subiectelor va fi publicata pe 12 aprilie.

Mihaela Suciu a precizat ca subiectele au fost intocmite de profesori de specialitate din toata tara si ca au un grad mediu de dificultate.


Articol preluat de pe : www.hotnews.ro

6 comentarii:

  1. suntem elevi...nu olimpici!......ar trebui sa se faca subiectele in asa fel incat sa putem lua note mari...nu sa picam bacul..sau sa-l luam cu note de 6...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Are dreptate!.....alegeti si voi subiecte mai usoare..mai ales la matematica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Online guitar lessons are a great way to learn guitar. Cheaper and more convenient than private studio lessons, the technology is now at a point where the difference in quality is nonexistent and actually has many advantages.
    [url=http://www.goarticles.com/cgi-bin/showa.cgi?C=2514060]Online Guitar Lessons[/url]

    RăspundețiȘtergere
  4. The French gourmet cheese Bleu d'Auvergne has a wonderful aroma, a rich taste; the saltiness increases with the incidence of veining. The overall flavor is piquant but not overly sharp. Bleu d'Auvergne started life as an imitation of Roquefort, using cow's milk in place of sheep's milk. Legend has it that a peasant, around 1845, decided to inject his cheese with a blue mold that he found growing on his left-over bread (the motto being, waste not, want not). And thus, the gourmet cheese Bleu d'Auvergne was born. This French gourmet blue cheese comes from the region of Auvergne and the cheese is made from milk of Salers and Aubrac cows. The rind is very thin and so the cheese is usually wrapped in foil. The cheese is rich and creamy with a pale yellow color and scattered holes and well-defined greenish-blue veining. We cut and wrap this cheese in wedge of 8 ounces and 1 pound.

    buy fresh blue cheese

    [url=http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx]buy fresh blue cheese[/url]

    http://riderx.info/members/buy_5F00_fresh_5F00_blue_5F00_cheese.aspx

    RăspundețiȘtergere
  5. It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

    RăspundețiȘtergere
  6. wow guys! end the latest saving [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !validation means of escape the all unmapped untied [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all redone www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the final! complicated our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and bring snug harbor a comfortable the bacon money.
    you can also charges other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

    RăspundețiȘtergere

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate