/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

luni, 24 martie 2008

40% dintre subiectele de Bacalaureat la matematica nu corespund cu programa scolara

Subiectele de BAC la matematica nu corespund cu programa scolara 40% dintre subiectele de Bacalaureat la matematica nu corespund cu programa scolara valabila pentru cei din scolile de arte si meserii.

Asta spun oficialii Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei. Ei solicita revenirea la structura de pana acum a subiectelor de la Bac. Numere complexe, functii trigonometrice sau metoda inductiei matematice sunt doar cateva dintre capitolele despre care elevii din anii terminali de la scolile de arte si meserii nici nu au auzit.

Au fost anuntati, insa, ca vor avea astfel de exercitii la examen. Si asta pentru ca nimeni nu s-a gandit si la ei, atunci cand s-au conceput subiectele de Bacalaureat.

Peste 15.000 de elevi ai celor 900 de scoli de arte si meserii din Romania se afla in aceasta situatie. Ei spun ca in 3 ore le va fi imposibil sa rezolve astfel de exercitii.

Semnalul de alarma vine chiar din partea unor profesori de matematica. Ei spun ca subiectele actuale sunt atat de grele, incat doar 20% dintre absolventii de liceu vor reusi sa ia Bacalaureatul.

Reprezentantii Ministerului Educatiei recunosc ca i-au neglijat pe acesti elevi, dar momentan subiectele sunt in dezbatere publica. Ei spun ca in forma finala subiectele vor arata altfel.

Peste 8.000 de elevi si profesori au semnat pana acum o petitie online pentru revenirea la vechea structura a subiectelor de la matematica. Potrivit Ministerului Educatiei, forma finala a a subiectelor pentru BAC va fi publicata in 12 aprilie.

Sursa : Antena3

Un comentariu:

  1. Salut!
    Te felicit! Ai ales doua teme bune. Aceasta cu bacul iti poate aduce bune rezultate. La cea in limba engleza e bine sa alegi cu grija subiectele. Americanii nu prea au simtul umorului cand e vorba de ala cu barba si in loc sa fi indexat de motoarele de cautare poti fi indexat de altii...

    Teodor

    http://teodorbita.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate