/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

miercuri, 27 februarie 2008

Subiectele pentru bac 2008 vor fi publicate pe internet mai devreme

Subiectele pentru Bacalaureatul din acest an vor fi publicate pe Internet pe 29 februarie, mai devreme cu o zi decat prevede metodologia examenului, a declarat Cristian Mirescu, directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.

Oficiali ai Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar au declarat ca subiectele sunt aproape gata si ca au mai ramas de facut doar traducerile in limbile materne. La fiecare examen, absolventii de liceu vor avea de rezolvat o varianta completa, formata din trei subiecte. Daca in anii trecuti ministerul a compus mai multe variante complete pentru fiecare disciplina, anul acesta lucrurile stau altfel: au fost create cate 300 de subiecte pentru fiecare disciplina, dintre care, in ziua examenului, prin tragere la sorti, vor fi alese doar trei. Acestea vor forma varianta completa pe care o vor avea de rezolvat, la examen, elevii. Operatiunea se va repeta la fiecare examen.

Pana in prezent au fost prelucrate aproximativ 170.000 de subiecte pentru toate disciplinele, numarul de materii la care se va sustine in acest an Bacalaureatul fiind mai mare decat cel de anul trecut. Conform metodologiei, subiectele vor fi supuse dezbaterii publice timp de 30 de zile. In acest interval subiectele pot fi contestate si modificate, in cazul in care se dovedesc a fi gresite.

Sursa : Libertatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate