/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

duminică, 24 februarie 2008

Bac 2008 - simulare?

Până acum doi ani Ministerul organiza o simulare naţională pentru capacitate, pentru bacalaureat. Anul trecut însă această simulare naţională s-a scos şi a rămas la latitudinea şcolilor dacă se mai dă sau nu.

Adică şcoala voastră hotărăşte dacă vrea să organizeze o simulare pentru examenul de bacalaureat cu subiecte şi variante alese de profesorii voştrii. Simulara se dă într-o singură zi, simultan, voi fiind nevoiţi să vă alegeţi din timp o materie şi să daţi simularea doar la ea. Mie mi se pare complet aiurea.

Simularea are un rol destul de important: e un examen psihic care îţi dă o bază pentru şocul ce urmează la examenul cel mare (pentru că oricât am nega noi şi oricât am fi de curajoşi, tot avem emoţii). Simularea te ajută să te pregăteşti, să observi greşeli pe care ulterior să le îndrepţi. E un lucru foarte util.

Majoritatea ar vrea să dea simularea la două materii: Matematica, română, eventual şi geografie sau istorie. Ei bine, nu se poate. De ce? Pentru că dacă şcoala hotărăşte să ţină (şi voi ar trebui să vă rugaţi de profesorii voştrii) cum spuneam, examenele se dau toate în aceeaşi oră.

Până acum nu s-a anunţat nimic de revenirea la sistemul naţional şi nu cred că o să se revină.

sursa : Bacalaureat2008.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate