/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

miercuri, 20 februarie 2008

4 sau 5 probe la BAC?

Examenul de Bacalaureat va avea patru probe şi nu cinci, ca până acum. Modificarea apare în noul pachet de legi ale educaţiei, aflat în dezbatere publică.Proiectul prevede ca educaţia obligatorie să dureze 13 ani, nu 10 ca până acum. Totusi, potrivit MEC, "Daca proiectele propuse de Minister vor fi inaintate Parlamentului in forma in care le puteti citi si daca Parlamentul nu va schimba nimic in acest sens, atunci efectul noilor legi asupra Examenului de Bacalaureat se va produce cel mai devreme in 2009. Pentru 2008 nu se va schimba nimic. Poate pentru examenul/examenele din 2009."

Bacalaureatul va avea două probe comune şi alte două pe specialităţi, în funcţie de profil. Probele comune ale examenului de Bacalaureat ar putea fi limba şi literatura română - scris şi oral - şi una din limbile moderne de circulaţie internaţională, studiate în liceu, oral.

Potrivit noului pachet, în fiecare an şcolar se vor organiza două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Proiectul mai prevede că învăţământul va deveni obligatoriu încă de la vârsta de 3 ani, iar elevii din cursul primar vor avea numai program de dimineaţă.

Învăţământul primar va cuprinde clasele I-IV, la care se adaugă o clasă pregătitoare, iar învăţământul gimnazial va avea clasele V-IX. Trecerea absolvenţilor de gimnaziu la liceu se va face prin concurs sau prin repartiţie computerizată.

Sursa: bacalaureat2008.org

3 comentarii:

 1. Sa-i ia draku pe toti din minister suntem cobaii lor , au scos din manualele de biologie baza ce e mai important teoria lui Darwin, cica sa ne ajute ,sa nu mai fie materia prea incarcata .Se vede ca in Romania totul e pt bani, nici nu sunt specializati in domeniul in care lucreaza.Totul pt bani

  RăspundețiȘtergere
 2. sincer ,4 probe in loc de 5 ,e o propunere binevenita avand in vedere ca in perioada aia o sa fiu fff stresata si asa o sa fim mai eliberati putin ;eu prin bacu 2009-2010 si n am auzit de propunerea asta pana acum.e sursa sigura 100%??

  ps:e prima data cand nu sunt nihilista in ceea ce priveste ministeru nostru al "educatiei"

  RăspundețiȘtergere
 3. am auzit ca variantele de bac nu aqm in colo nu sa se mai dea pe net.daca e pe asa se face o mare nedreptate pentru ca ceai care au dat bac-ul inainte le-au avut si eu au facut numai prostii au copiat......iara astia care o sa dam bac-ul anul asta sa nu le mai avem.este o mare nedreptate.

  RăspundețiȘtergere

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate