/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

duminică, 27 octombrie 2013

Ups ... centrale termice

"Iarna nu-i ca vara!". A fost nevoie ca Base - alias "sa traiti bine" - sa ne reveleze acest mare adevar, ca altfel nu ne-am fi prins niciodata de acest fapt deosebit... Oricum, adevarul e ca iarna se apropie cu pasi repezi si in curand ne vom vedea in plina iarna, in plin frig si centralele electrice vor constitui un adevar din ce in ce mai prezent in vietile noastre, vrem nu vrem - asta fiindca racordarea la sistemul central de incalzire este o amintire (nu musai foarte placuta, fie din cauza perioadei comuniste, in care caldura se furniza cu portia si mai ales la sarbatori, fie din cauza perioadei actuale, unde se platesc pierderi reale si inchipuite si buzunarele directorilor de filiale se ingroasa binisor cu banii platiti pe facturi aberante) pentru foarte multi dintre noi - . Noi de exemplu deja suntem la o doua centrala si sper sa mai avem ceva ragaz pana vom ajunge la ce-a de-a treia...
Totusi, cand voi ajunge totusi la cea de-a treia centrala, poate ma voi orienta catre ceva mai inteligent si mai fiabil. Mi-a atras atentia ideea de centrala termica UPS (Uninterruptible power supply - sursa neintrerupta de putere); probabil multi dintre voi sunteti deja familiarizati cu conceptul, UPS-ul fiind un device folosit pentru a proteja componentele hardware importante, in cazul in care tensiunea scade brusc sau se intrerupe. Si avand in vedere fluctuatiile de la noi, un astfel de sistem e util pentru a proteja aparatele electrocasnice, computerul, centrala electrica, etc. Totusi care sunt avantajele unui ups centrala termica pe lemne?

In mod evident, principalul avantaj il constituie faptul ca protejeaza pe termen lung centrala, prelungindu-i durata de viata. Avem niste prieteni care au ramas fara caldura pe timp de iarna de trei ori pana acum din cauza ca centrala lor a cedat din pricina fluctuatiilor de tensiune. A fost evident extrem de neplacut, mai ales ca au si copil mic, insa din fericire pentru ei centrala era inca in garantie. A patra oara insa cand se va intampla, cel mai probabil vor iesi din perioada de garantie si decat sa schimbe placa de baza a centralei - care s-a defectat de fiecare data -, probabil vor prefera sa isi schimbe centrala.

Asadar, UPS-ul este un device electric ce asigura alimentarea de urgenta in cazul in care sursa voastra de alimentare sau reteaua de alimentare la care sunteti conectati intrerupe livrarea curentul electric, cu care este alimentata centrala electrica. Un UPS pentru centrale termice va furniza aproape instantaneu energia stocata in baterii, oferind astfel protectie impotriva intreruperilor sau fluctuatiilor de curent. Poate daca locuiam intr-o alta tara as fi considerat acest dispozitiv un moft insa, avand in vedere ca locuiesc in Romania -"si asta imi ocupa tot timpul"- un UPS pentru centrala mea termica mi se pare un produs indispensabil pentru o centrala, si asta datorita rolului sau de protectie, de reglare, iar in conditiile de supraconsum ups centrala termica furnizeaza energia necesara pe care o inmagazineaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate