/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

miercuri, 28 august 2013

Despre pompe submersibile 1

 Anul trecut, una dintre prietenele mele locuia la marginea orasului, in ditamai vila cu o gradina uriasa, caine, garaj si cam tot ce mai trebuie la vila casa omului. Toata bune si frumoase pana cand a venit vara. N-o fi avut aer conditionat, va intrebati? Pai daca v-am zis ca avea tot ce ii trebuie... Mai putin... Dar stati, sa nu anticipam. Ei bine, in timpul verii de anul trecut, pe langa canicula ravasitoare am avut parte si o seceta de toata frumusetea, cu o durata nedeterminata - adica a fost luuunga, ca o zi de post din Ramadam. Si se pare ca majoritatea oamenilor de la vilele din preajma orasului isi udau gradinile -din belsug- cu apa de la Rajac, astfel incat s-a constatat ca consumul depasea cu mult "productia" de apa, asa ca vilele respective au fost taiate de la apa. Adica au inceput cei de la Rajac - distribuitorul de apa de la noi din regiune- sa le dea apa cu portia; si o portie mica pe deasupra! Revenind la prietena  mea, a inceput sa regrete viata la bloc, cu tot zbuciumul, telenovelisticele melodrame si zgmotul aferent, din aceasta cauza. Umbla cu prosopelul si gelul de dus in geanta, milogindu-se la toate prietenele sa o primeasca si pe ea sa faca un dusulet. Isi optimizase la mazim procesul de dusuire ca sa nu deranjeze si sa poata beneficia si alta data de generozitatea persoanei respective. Ca portia de care beneficiau locuitorii vilelor abia le ajungea ca sa adune apa prin ligheane sa poata trage apa la WC sau sa isi poata spala un vas. Nu s-a gandit pe atunci ca o investitie in pompe submersibile 1 ar fi fost chiar atat de utila. Vitala chiar, as spune. Almost life saving... Ok, sa nu exageram.

 Sunt convinsa ca nu stii foarte multe despre pompe submersibile. Ei bine, nici eu nu ma pot lauda ca sunt mare experta in materie; dar patania prietenei mele m-a cam pus pe ganduri, mai ales ca in viiotrul mai mult sau mai putin indepartat o sa renunt si eu la viata la bloc si am in perspectiva o gradina de flori si una de legume. Adevarul este ca in momentul in care cand locuiesti la bloc iei de bune  foooarte multe lucruri. Apa de la robinet, energie electrica, gazul, canalizarea, toate par picate din cer si nu te impacteaza decat in momentul in care iti vine factuta - luna de luna parca ceva mai grasuta, din cauza scumpirilor recente, in paranteza fie spus. La casa insa, lucrurile stau insa altfel. Mai ales daca locuiesti la mama naibii, intr-o zona in care oamenii au auzit de canalizare doar la televizor, iar aducerea apei curente in sat e dosr in refren lalait, repetat in fiecare an de candidatii   la primarie - in ciuda fondurilor europene care ar putea acoperi o astfel de investitie, menit sa aduca oamenilor traiul decent la care au dreptul.

In orice caz, din fericire in Romania acestui moment exista solutii pentru orice, singura conditie e sa ai bani ca sa le achizitionezi! Pentru a substitui lipsa canalizarii, de exemplu, se poate monta cu usurinta o fosa septica, in vreme ce pentru a substitui sau complementa lipsa apei curente se pot folosi pompele submersibile de care pomeneam mai sus, o solutie eficienta si la indemana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate