/* Label Cloud Styles ----------------------------------------------- */
Google

joi, 14 ianuarie 2010

Simulare la bac

Simularea se va desfăşura pe 20 ianuarie, în două serii, prima începând de la ora 11.30, iar a doua serie - de la ora 15.30. Elevii trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze calculatorul, dar şi să redacteze un document Word sau să lucreze în programul Excel, având acces la internet doar în primele 30 de minute, timp în care vor putea rezolva numai subiectele pentru care trebuie să acceseze diferite pagini de internet sau să caute pe Google şi Yahoo. Timpul de lucru este de 90 de minute, din momentul în care toţi candidaţii au primit subiectele.
„Am avut deja întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ, preşedinţii de comisii de bacalaureat, dar şi cu secretarii, iar pe 16 ianuarie vom face un nou instructaj cu toate cadrele didactice. Proba propriu-zisă, de evaluare a competenţelor digitale, se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie, iar după susţinerea acesteia, elevii vor primi un certificat cu una dintre menţiunile: «utilizator mediu», «avansat» sau «experimentat»“, a precizat Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Prima probă a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada 15-17 februarie. După verificarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 17 şi 19 februarie va avea loc proba orală de limba maternă, pentru elevii care au învăţat în altă limbă decât română la un liceu specializat. Cea de-a treia probă, de verificare a competenţelor de limbă modernă, va fi susţinută în intervalul 31 mai - 4 iunie.

Prima probă scrisă a bacalaureatului, la limba şi literatura română, va avea loc pe 28 iunie 2010, proba scrisă la limba şi literatura maternă - pe 29 iunie, proba obligatorie a profilului (scrisă) - pe 30 iunie, proba la alegerea profilului şi specializării (scrisă) - pe 2 iulie.

Afişarea rezultatelor va avea loc pe 4 iulie 2010, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 8 iulie.

Elevii care deţin deja un certificat de competenţe nu vor mai susţine proba de limba străină sau pe cea de competenţe digitale, ei trebuind doar să depună la secretariatul şcolii unde vor da examenul de bacalaureat o cerere şi o copie legalizată a certificatului.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sunteti vizitatorul cu numarul: Free Blog CounterKindermann
Referate